Jeugdbeleid    

Het doel van de Jeugdcommissie is het stimuleren van de postduivensport. De commissie doet dat door begeleiding van de jeugd en beginnende leden. Daarbij ontwikkelt de jeugdcommissie plannen om jeugd en potentiële beginners geïnteresseerd te maken voor de postduivensport.

Om dit te bereiken is onder andere een speciaal jeugdkampioenschap ingesteld en worden jaarlijks activiteiten voor de jeugd georganiseerd. Voor de jeugdkampioenschappen wordt elk jaar het reglement, de spelregels en de te winnen prijzen beoordeeld en indien nodig geactualiseerd. Het FUID-Festival is afgelopen jaar vanwege de Corona-maatregelen weer niet doorgegaan. De gewonnen kampioenschappen 2020 en 2021 kunnen per club worden afgehaald. Aan de betreffende clubs zal worden gevraagd de prijzen bij de jeugdleden te bezorgen.

In 2021 waren er 49 jeugdleden, in 2020 56 jeugdleden + 1 dispensatie lid en in 2019 waren dat er 53. In 2021 namen er 30 deel aan het gehele vliegprogramma of een deel daar van. In 2020 waren dat er 27 en in 2019 waren dat er 25.

Ook in 2021 hebben we met de jeugd in twee rayons, oost en west, gevlogen met maximaal 2 prijzen per tour per lid. Dit is goed en naar tevredenheid verlopen. De prijzen, zakken duivenvoer, zijn dat jaar deels gesponsord door Duivensportcentrum Friesland Kootstertille VanRobaeysvoer, waarvoor onze dank. We gaan er van uit dat dat ook in 2022 weer gaat gebeuren.

In 2022 wordt er een mooi vliegprogramma worden aangeboden, met een eerlijke kans om prijzen te bemachtigen. We gaan er van uit dat de jeugduitslagen in 2022 op de avond na de vlucht bij ‘voorlopige uitslagen’, bij Compuclub op de site zullen staan. Verder zal de busreis naar de landelijke manifestatie opnieuw worden gepromoot en zal er geprobeerd worden in samenwerking met van afdeling 10  activiteiten voor de jeugd te realiseren.

In maart van 2022 is de jeugdperiode, was tot en met 18 jaar, door een landelijke regeling verlengd tot en met 25 jaar. Dat houdt in dat alle zelfstandig vliegende leden tot en met 25 jaar in de jeugduitslagen worden opgenomen. Uiteraard doen alle zogeheten Jeugdigen ook mee aan de competities van de senioren. Aan het eind van het seizoen zal een en ander worden geëvalueerd.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.