Zoals bekend heeft de ALV van 8 maart aangenomen dat het vliegprogramma aangepast moet worden, in lijn met het voorstel van de Duivensport Heerenveen e.o.
Als bestuur hebben we tijdens de vergadering al aangegeven dat dit niet eenvoudig zal zijn. De NPO wil zo min mogelijk kruislossingen. Afdelingen die teveel afwijken van de voorgestelde vlieglijn krijgen geen lossingsvergunningen. Tijdens de Ledenraad van de NPO op 9 maart, heeft het NPO bestuur, bij monde van secretaris a,i. Gerard van der Aast, dit in niet mis te verstane woorden nog eens herhaald. Dit is in de live-stream terug te kijken. Ook andere afdelingen hadden commentaar op de voorgestelde losplaatsen. We hebben als afdeling dus nu een probleem. 
De ALV heeft een programma opgenomen met losplaatsen die verschillende bezwaren opleveren:
  • Ongeschikte losplaats (mogen we niet lossen, of kunnen te weinig auto’s staan).
  • Losplaats die veel gebruikt wordt door andere afdelingen en door de Belgen.
  • Losplaatsen die we niet op tijd kunnen bereiken bij een inkorving op vrijdagavond. 
  • Losplaatsen die niet de vereiste minimale afstand tot de onderkant van onze afdeling hebben.
  • Vluchten die we samen met afdeling 10 (en 9) zouden lossen vervallen als wij een andere losplaats kiezen.
  • NPO geeft geen lossingsvergunning voor bepaalde losplaatsen.
 
Uiteraard doen wij ons uiterste best om onze leden tegemoet te komen. We hebben echter ook eerdere besluiten (zoals samen vervoeren en lossen met 10, vrijdaginkorvingen, minimale afstanden) te respecteren. We weten daarom nu al dat we niet het hele programma in kunnen vullen met de door Heerenveen voorgestelde losplaatsen. We hebben deze week overleg gehad met de NPO. Daaruit komt dat we een aantal alternatieve losplaatsen zoeken waarmee we de meeste bezwaren kunnen vermijden en toch een westelijkere vlieglijn kunnen volgen op de vitesse en midfondvluchten die we als afdeling vliegen. 
We hopen eind volgende week een aangepast vliegprogramma te presenteren.
 
Het bestuur

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.