Toelichting bestuur:
De Ledenraad NPO van 21 december is op verzoek van de gezamenlijke afdelingen uitgesteld naar 25 januari 2020. De afdelingen maken zich zorgen over de plannen van dit bestuur NPO en zien dat veel leden ongerust zijn over de uitvoering van GPS2021. Er wordt gesproken over een motie van wantrouwen voor dit bestuur en met name de voorzitter, er zijn mensen bezig nieuwe bestuursleden te zoeken. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij willen als afdeling daarom onze leden raadplegen voordat wij ons mengen in deze Ledenraad.

Terwijl er veel te doen is over deze toekomstplannen, zien we als afdelingsbestuur ook dat wat er geregeld moet worden voor vandaag en morgen ook nog niet op orde is. Zo is er nog geen vliegprogramma 2020 vastgesteld, zijn de secretaris en penningmeester uit bestuur NPO gestapt en zijn diverse vragen van de afgelopen tijd nog niet beantwoord. Wij willen op tijd de zaken op orde hebben voor het nieuwe seizoen en hebben daarom besloten een bijzondere Algemene Ledenvergadering te houden op 17 januari. Dan staan we stil bij de onderwerpen die te maken hebben met de NPO en willen we ook zorgen dat alles wat we in Friesland’96 moeten besluiten voor het nieuwe seizoen besproken wordt. De agenda voor deze bijzondere ALV is bijgevoegd (bijlage 1)

Bespreking agenda Ledenraad NPO 25 januari 2019

We willen de agenda van de Ledenraad, met 35 stukken, goed bespreken, zodat wij als afdelingsbestuur de stem van onze leden kunnen inbrengen. We willen dat doen door over de drie belangrijkste onderwerpen de mening van de leden te vragen, over deze onderwerpen zullen we daarom ook de verenigingen laten stemmen:

 

  1. Hoe vliegen we in 2020? (bijlage2)
    De agendapunten over vliegprogramma’s, voorstellen van de secties en afdelingen en de werkgroep Eerlijk Spel stellen we hier aan de orde.
  2. Hoe houden we de organisatie op orde?
    Hier komt het functioneren van de Ledenraad en organisatie NPO aan de orde (Reglementen, bestuursverkiezing, begroting, kleine verenigingen)
  3. Vertrouwen in huidige NPO-bestuur

Hierover zullen wij mandaat vragen van de leden, zodat wij weten welke ruimte we hebben in de Ledenraad en eventuele andere overleggenage 


Eind volgende week zullen we proberen de stukken zoveel mogelijk compleet op de site te hebben, zodat de verenigingen in de eerste twee weken van januari kunnen vergaderen.

 

TIP: combineer deze belangrijke vergadering bijvoorbeeld met een nieuwjaarsreceptie.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.