Vanmorgen om 6:50 gingen de duiven van onze afdeling samen met die van 10 los in Sittard. Op een zeer ruime losplaats waarvan we via contact met de uitbater van het naburige restaurant wisten dat alle auto’s er konden staan. Deze losplaats hebben we om twee redenen uitgekozen, vanwege de opbouw van het programma voor de komende weken, en omdat het alternatief in Weert niet voorhanden was. 
We hebben als bestuur gisteren gekozen voor een gezamenlijke lossing vanwege de weersvoorspellingen. In het zuiden van ons land werd door de lossingscommissie maar een hele korte periode voorzien om te kunnen lossen rond 7 uur, daarna trok een frontale storing over ons land. 
Bij andere afdelingen die wat later losten kwam in deel van de duiven dan ook verregend thuis. We moeten in deze bijzondere tijden inspelen op de omstandigheden, vandaar dat we momenteel als bestuur wekelijks overleggen en ook regelmatig schakelen met vervoers -en lossingscommissie en andere afdelingen. Het lijkt erop dat ondanks de wind de duiven mooi gespreid over beide afdelingen gevallen zijn, we hebben de samenspelcommissie gevraagd een analyse van de vluchtcijfers te maken.
Later vandaag plaatsen we nog een bericht op de site en op Facebook over het door de NPO voorgestelde landelijke vliegprogramma, waarover we graag de mening horen van onze leden. Dat moet snel omdat de NPO morgenavond onze input al wil hebben
 
 
 
 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.