De Rode Doffer uit Drachten organiseert een 11-stedentocht voor postduiven. Zaterdag 21 september worden de duiven in elke Friese stad gelost. De duiven worden met 2 aanhangers vervoert. Één aanhanger tijdt tegen de klok in langs Dokkum, Leeuwarden, Franeker, Harlingen en Bolsward, de andere aanahnager rijdt met de klok mee langs Sloten, Ijlst, Stavoren, Hindelopen, Workum en Sneek. De duiven worden in elke stad op een ander tijdstip gelost. Zodra de chauffeur in een stad is aangekomen wordt na een kwartier rust de manden geopend.

Wilt u ook mee doen? Dat kan. Vul het  toegevoegde formulier in. U kunt zoveel duiven mee laten doen als u wenst, voor elke stad 1 of meer, maar u mag ook kiezen voor een slechts een deel van het aantal steden. De kosten bedragen 1 euro per duif en 5 euro voor de deelnemer. Voor elke stad komen er prijzen beschikbaar. De snelheid van de aangekomen duif bepaald tevens het aantal punten. De deelnemer met de meeste punten wint uiteindelijk de Friese 11-stedentocht 2019. Voorwaarde daarbij is dat u op alle steden minimaal 1 duif inzet.

Wie postduiven heeft mag meedoen. Het maakt maakt niet uit waar u woont. Inkorven vind plaats in het lokaal van De Rode Doffer 0256 in Drachten. Het rekenwerk wordt tevens door deze vereniging gedaan.

Zowel bedrijven als particulieren mogen sponsoren. Een banner op de deze website kost €100,- en blijft een jaar op de website staan. U dient zelf de banner in hoge kwaliteit aan te leveren.

De inschrijving eindigt 7 september 2019.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.