“GEDRAGSCODE EN KLACHTENREGELING – ONGEWENSTGEDRAG”

VERTROUWENSPERSOON

Wat doet een vertrouwenspersoon?

Een vertrouwenspersoon biedt in eerste instantie een luisterend oor bij zaken waar je niet makkelijk over praat. Het gaat hierbij voornamelijk om (seksuele) intimidatie, pestgedrag en/of geweld, maar er kunnen ook andere zaken zijn die je graag met iemand bespreekt die onafhankelijk is en die buiten de situatie staat. Een vertrouwenspersoon luistert, geeft raad, bemiddelt en kent de mogelijkheden om hulp te krijgen of een officiële melding te doen.

Let wel: een vertrouwenspersoon is géén probleemoplosser.

De vertrouwenspersoon en het slachtoffer bekijken samen het probleem en bepalen mogelijke vervolgstappen. De vertrouwenspersoon helpt het slachtoffer om te gaan met het ongewenste gedrag. Naast een luisterend oor biedt hij ondersteuning bij het bespreekbaar maken van het probleem. Alles wat besproken wordt, is en blijft vertrouwelijk.

Zit je zelf in een situatie waarbij je een vertrouwenspersoon kunt gebruiken? Maak je je zorgen om iets of iemand in de vereniging en wil je dit met iemand bespreken?

Neem dan contact op met Harrie Meijners, te bereiken via e-mailadres: vertrouwenspersoon@friesland96.nl

HARRIE MEIJNERS

Ik ben 69 jaar oud, getrouwd en woonachtig in Feanwalden. Na ruim 40 jaar werkzaam te zijn geweest als manager in de zorg en recentelijk nog als adviseur/coach ben ik onlangs gestopt met deze werkzaamheden en nu een gepensioneerd duivenliefhebber.

Bestuurlijke ervaring in de duivensport: lid vd voormalige tucht- en geschillencollege NPO, verenigingsvoorzitter, rayonbestuur, afdelingsbestuur en bestuur NPO. Ga er van uit dat met de invulling van de vertrouwenspersoon door bestuur Afdeling Friesland ’96 de juiste man op de juiste plek is gezet.

Het instellen van een klachtencommissie en het aanstellen van een vertrouwenspersoon is m.i. een prima aan- en invulling op de nieuwe wet WBTR(wet bestuur en toezicht rechtspersonen)

En verder: Denk ik nooit aan de toekomst. Ze komt vroeg genoeg(Einstein).

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.