Dat Pv de Doorzetters uit Steenwijkerwold een bijzondere duivenclub is, dat is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Met een out of the box denkende voorzitter Jannes Mulder , komt de club regelmatig met leuke dingen waardoor de sport in een positief daglicht komt te staan.

De club won niet voor niets de NPO innovatie prijs met het project Maargieshoeve, waarbij een zorgboerderij de kans kreeg met hun cliënten de duivensport te beoefenen, na een eerste jaar met Jannes Mulder die zorgde voor een hok en duiven werd er dit jaar een ander lid naar voren geschoven Gerrit Vedder “Gerard`` inmiddels zijn bijnaam , was het afgelopen seizoen de manager van het project en met een geweldig resultaat , op Arlon en Venlo pakte de Maargieshoeve een 1e plek en zelfs het jonge duiven kampioenschap werd dit jaar binnen gehaald , een kroon op het werk van de zorgboerderij .

Ook in corona tijd besloot de club weer iets leuks te bedenken , want net als alle clubs in duivenland zag ook de Doorzetters door de maatregelen de omzet van de bar fors teruglopen en de gezelligheid in het club lokaal werd gemist.

Daarom Geen Puntje , weg muntje .

Voor de eerste JD vlucht konden de leden 3 ringnummers aanwijzen, en ook familie of een niet spelend lid kon bij iemand 3 ringnummers kiezen .

De spelregels waren niet te moeilijk , draaide je een ringnummer in de punten , niets aan de hand, maar miste de duif de uitslag, het alom bekende , je bent er onderdoor dan kostte dat een munt. De Doorzetters werken met consumptiemunten in het lokaal.

Deze muntjes competitie bedacht door Ruud van der Linde en Jannes Mulder duurde 5 vluchten , met de laatste vlucht als grote finale. Het ging er niet om wat de beste duif was over de 5 vluchten, het ging er simpel om , het gekozen ringnummer  die in de Finale wedstrijd het eerst was , won de jackpot, daarnaast nog extra prijzen voor de beste duif, beste vrouw en de rode lantaarn.

De gemiddelde opbrengst per vlucht was 60 munten, het resultaat van niet in de punten, of een duif die niet meer ingemand werd.

Door dit spelsysteem bleef het tot de laatste vlucht Arlon spannend want een ieder had nog kans .

Marco Hoomoedt de man van de computer, heeft inmiddels de uitslagen verwerkt, maar niemand weet nog wie er gewonnen heeft al wordt er druk over gespeculeerd binnen de club.

Deze bijzondere wedstrijd leverde de club in moeilijke tijden een mooi bedrag op, de organisatie is druk aan het broeden voor een ludieke prijsuitreiking , terwijl Ruud van der Linde de jackpot bewaakt     

De Jackpot bewaker

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.