Beste leden van afdeling F96.

Op de ledenvergadering is al enkele malen gemeld dat er nagegaan wordt of er een nieuwe ACG-indeling moet komen. Stefan Mulder van Van Hall (nu werkzaam bij bureau MUG) heeft een enkele maal op de afdelingsvergadering een presentatie gehouden over een analyse van vliegsnelheden en windrichting binnen de Afdeling. Er is toen aangekondigd dat er een Tool zou worden ontwikkeld waarmee de het eenvoudiger zou worden om de vluchten te kunnen analyseren, wat de effecten van wind zijn, en wat een eerlijkere indeling van de ACG’s zou kunnen zijn.

De Tool is inmiddels afgerond. De ACG-commissie is hiermee gestart met het verder analyseren van de vluchten van de afgelopen jaren.

Maar hoe werkt de Tool nu precies?
Om dit te illustreren is een promo-filmpje gemaakt. Als u HIER op klikt, start het filmpje.

Om de werkwijze verder te illustreren heeft de ACG-commissie met de Tool een aangepaste ACG-indeling gemaakt. Met deze indeling wordt op de laatste natourvlucht van komend weekend, naast de gewone uitslag ook een schaduw-uitslag gemaakt. Let wel: deze indeling is alleen bedoeld om te laten hoe een en ander in z’n werk gaat. Het is zeker niet de indeling waarmee we straks in 2020 verder gaan. De indeling vindt u hieronder:

 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.