Zoals u wellicht al heeft vernomen heeft de NPO een 3-tal vluchten als Olympiade vlucht aangewezen, te weten Helmstedt, München en Argenton. De winnaars zullen gehuldigd worden tijdens de Olympiade in Maastricht en de resultaten mogen meetellen voor afvaardiging naar de Olympiade.
 
Als bestuur willen wij de volgende vluchten faciliteren:
-29/7 Helmstedt (georganiseerd door afdeling 10). Inkorven donderdag 27 juli.
-5/8 München (georganiseerd door afdeling 9). Inkorven woensdag 2 augustus.
Gezien de verwachte kleine deelname (tegelijkertijd met München) faciliteert de Afdeling de vlucht vanuit Argenton niet. Wellicht dat voor de Friese Fondclub hier een rol is weggelegd. De lossing is zaterdag 5 augustus. Inkorven donderdag 3 augustus. Aanleveren ?
 
Het vervoer en de vrachtkosten
·Transport van de duiven naar Helmstedt wordt georganiseerd door afdeling 10. De duiven van Afdeling Friesland’96 zullen worden aangevoerd in Staphorst. Deze transportkosten worden op basis van nacalculatie doorberekend.
·Deelname aan Helmstedt is €3,00 per duif. Daarin zitten de vrachtkosten voor afdeling 10 en de inleg voor de aangepaste poule “Heeft wie heeft” (HWH).
 
De kosten voor vervoer naar Helmstedt wordt ingeschat op €2,70 per duif bij deelname van 2000 duiven in afdeling 10 en 11. Er blijft dan €0,30 per duif over voor de HWH-inleg. Bij een hoger aantal deelnemende duiven wordt de kosten voor vervoer lager en de inleg HWH hoger.
 
Voor de vlucht vanuit München hebben wij nog geen aanvullende informatie. 
 
Wij kunnen ons voorstellen dat ook liefhebbers uit onze afdeling geïnteresseerd zijn om hieraan deel te nemen. Hiervoor zijn uiteraard inkorfcentra noodzakelijk. 
 
Verenigingen die voor deze vlucht(en) als nationaal inkorfcentrum willen fungeren verzoeken wij dit uiterlijk 30 juni per mail aan ons te melden. (secretaris@friesland96.nl)
 
Met vriendelijke groet,
Bestuur afdeling Friesland’96

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.