Nog een paar weken en dan lossen we onze duiven weer voor hun eerste vlucht van het nieuwe seizoen. De voorbereidingen bij jullie, onze leden, lopen vast al op volle toeren. En datzelfde geldt ook voor ons bestuur, er valt nog veel te regelen.

 

Het lijkt erop dat we voor het eerst een ‘corona-vrij’ seizoen kunnen hebben, waarin de duiven ingekorfd worden in de vereniging, zonder dat het clubgebouw dicht moet blijven. Velen hebben ernaar uitgekeken om het verenigingsleven weer op te pakken, duivensport is niet alleen maar in eigen hok, het is ook een sociale sport. Tegelijk zijn er ook liefhebbers die een beetje opzien naar die hernieuwde contacten. Niet overal is het de afgelopen jaren vanzelf gegaan, soms zijn de spanningen te hoog opgelopen. Als dat het geval is kan er bij escalatie mogelijk hulp geboden worden vanuit de afdeling, we hebben daar recent weer een aantal voorbeelden van gehad.

 

Virusvrij lijkt de seizoenstart trouwens niet te worden. Het vogelgriep-virus kan ervoor zorgen dat er beperkingen gelden. Beperkingen voor liefhebbers die in de 10 km-zone wonen, beperkingen voor verenigingen of mogelijk zijn losplaatsen niet beschikbaar.
Volg daarom wekelijks het nieuws via ‘Op de Hoogte’ en onze website.

 

Afsluiten afgelopen seizoen(en)

De nieuwe wedvluchten staan dus op het punt om te beginnen, maar tegelijk moeten we de oude prijzen nog uitreiken. We hebben voor de tweede keer een ‘online prijsuitreiking’ onder leiding van Jannes Mulder. Deze uitreiking zal op 9 april 2022 om 20:00 uur live te volgen zijn. Naast feitjes, filmpjes en prijzen, zullen we het deze keer combineren met een BINGO waarmee mooie prijzen zijn te winnen. We raden liefhebbers aan om via de telefoon mee te spelen en wie weet halen we jou live de uitzending in! Meer informatie verspreiden we binnenkort via alle kanalen.

 

De oorkondes van 2020 en bekers van 2021 zullen we niet fysiek kunnen uitreiken in Ureterp. Daarom organiseren we op 26 maart van 14-16u een drive-in voor verenigingen om de prijzen op te halen in Heerenveen. Ons verzoek is om per vereniging 1 liefhebber de bekers en oorkondes op te laten halen en deze in eigen omgeving te verspreiden.

Besluiten Ledenraad en ledenvergadering

Ledenvergadering Afdeling (Powerpoint bekijken)

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.