Innovatieprijs 2018 voor Pv de Doorzetters Steenwijkerwold

Steenwijkerwold - Pv de Doorzetters heeft de NPO innovatieprijs 2018 gekregen. Jannes Mulder mocht de prijs namens de Doorzetters in ontvangst nemen in Nieuwegein.
 
De prijs is toegekend omdat de postduivenvereniging uit Steenwijkerwold met het project Maargieshoeve vernieuwend bezig is.
 
‘Een geweldige eer en opsteker, want behalve de ereprijs hebben we ook een geldbedrag ontvangen waarmee we het project verder kunnen ontwikkelen en dingen kunnen betalen’, meldt Jannes Mulder. ‘Uniek dat we met ons clubje maar zeker ook met alle supporters van het project, dit voor elkaar hebben gekregen.’
 
MEER OVER DIT ONDERWERP
Eerste duiven ingevlogen bij Maargies Hoeve
De Maargies Hoeve krijgt postduivenhok
Deelnemers zorgboerderij laten jonge duiven vliegen
 
De deelnemers van de zorgboerderij kunnen dankzij dit project jonge duiven laten vliegen bij wedstrijden. Via een facebookactie werd vorig jaar een postduivenhok geregeld. De vereniging heeft de deelnemers Van Team De Maargies Hoeve gratis lid gemaakt.
 
De deelnemers kunnen veel leren van het duivenproject: 'Met de duivenwedstrijden winnen ze prijzen, maar ze leren ook omgaan met verliezen en teleurstellingen', licht Jannes toe.
 
Die wedstrijden voor jonge duiven worden eens per week gehouden tussen half juni en half augustus. Daarnaast doen de deelnemers van Team De Maargies Hoeve mee aan een interne competitie.
 
Huidige hok aanpassen
 
Het opgeknapte duivenhok heeft een plaats gekregen naast het kerkje van De Maargies Hoeve. ‘Na het eerste jaar is men zo enthousiast geworden dat men nu zelf duiven willen kweken met de gekregen duiven en dat betekent dat het huidige hok hiervoor moet worden aangepast en er meer duiven komen. Dat is geweldig, maar kost wel geld’, licht Jannes Mulder toe. ‘Met het gewonnen geld bedrag kunnen we de eerste aanzet geven voor het doorontwikkelen. Om het helemaal te kunnen afronden doen we nog wat acties rondom onze tentoonstelling op 14 en 15 december. Maar deze prijs is uniek én zeer verdiend, ook voor de medewerkers van de Maargieshoeve’.

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.