Beste duivenliefhebbers,
 
Ergens rond deze tijd vorig jaar begon in Wuhan, China, de enorme opmars van het Covid-19 virus. Hoewel het niet zo besmettelijk en dodelijk is als bijvoorbeeld paramyxo dat is voor onze duiven, heeft het ons hele leven nu al sinds begin maart in de greep. Veel mensen die nu leven hebben zo’n impact nog nooit meegemaakt, zien dat hun vertrouwde leven compleet op z’n kop staat. Tegelijk is het ook goed om te merken dat de saamhorigheid en het draagvlak in de samenleving om de kwetsbaren te beschermen zeer massaal is. We ontzeggen onszelf heel veel belangrijke dingen, maar vooral onze sociale contacten. De nabijheid van naasten, familie en vrienden moeten we missen, om te voorkomen dat we ze misschien straks helemaal moeten missen. En de meeste mensen geloven dus in de slogan ‘alleen samen krijgen we corona eronder’. 
 
Ook in onze sport en onze afdeling is de impact van corona merkbaar. Voor het eerst hebben we dit jaar een kerstpakket gebracht bij onze corona-controleurs, een groepje vrijwilligers die zich spontaan bereid toonden om na te gaan of de verenigingen zich wel hielden aan het Covid-19 protocol van de NPO. Geweldig dat zij dit oppakten, waarvoor ook vanaf deze plaats onze dank! Eveneens bijzonder was dat we in hele korte tijd en met veel inzet van vrijwilligers in de verenigingen we konden inkorven volgens dit protocol. Het was natuurlijk een tegenvaller dat de clubgebouwen dicht moesten blijven, maar wat waren we blij dat we onze duiven tenminste mochten inkorven. Na het voortvarende werk van de Covid-19 werkgroep was er een werkbare instructie en we hebben nog best een mooi vliegprogramma kunnen afwikkelen. 
 
Vluchten in een korter tijdsbestek, ook een aantal minder vluchten. Corona kreeg voor elkaar wat ons in al die vergaderingen nooit lukte, een korter programma en minder vluchten. Iets wat toch een wens is van veel leden. En ook in dit jaar waren er bijzondere resultaten, presteerden een aantal liefhebbers uitzonderlijk goed en natuurlijk werden er ook weer kampioenschappen gewonnen. Op dit moment weten we alleen nog niet wanneer wij onze kampioenen gaan huldigen. We hebben het FUID-festival in december afgelast en hoopten toen nog dat we dat misschien dit voorjaar alsnog kunnen houden. Op dit moment is echter nog steeds onzeker of dat wel realistisch is. Voor 1 februari zullen we bekendmaken wat we doen. Een ding is wel zeker, we zullen onze kampioenen huldigen, waarschijnlijk ook op een andere manier dan we eerst dachten. 
 
We mogen ons gelukkig prijzen dat we zo’n ontspannende hobby hebben. De dagelijkse verzorging van onze duiven, het uitkijken en meedoen aan wedvluchten, het genieten van aankomsten: dat hebben we niet hoeven missen. Op allerlei andere manieren hebben we ook de banden aangehaald met onze vrienden en collega’s in onze hobby. Corona krijgt onze sport er gelukkig niet onder, ook al moeten we wel een aantal liefhebbers uit ons midden missen. Ook zijn een aantal verenigingen dit seizoen voor het laatst actief geweest. Altijd jammer. Want naast die dagelijkse omgang met de duiven is ook de sportbeleving belangrijk, die begint in de vereniging! De NPO heeft de secties omgevormd tot een sectie sportbeleving, waarvoor op dit moment kandidaten gezocht worden. Hebt u goede ideeen, meld u dan bij het bestuur, dan kunnen we kandidaten aandragen vanuit onze afdeling. 
 
Net zoals dit jaar, is ook een groot deel van deze kerstboodschap gewijd aan Covid-19. Laten we echter vooral ook terugkijken op een bijzonder jaar waarin de kern van onze hobby overeind bleef en heeft laten zien dat sommige dingen ook best anders kunnen. Komend jaar keren we hopelijk terug naar een meer normale situatie. We wensen jullie als afdelingsbestuur fijne kerstdagen en een goede jaarwisseling. Dat we elkaar in 2021 gezond en wel weer mogen ontmoeten! 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.