Afgelopen week is de vlucht vanuit Weert slecht verlopen. Eerder maakten we al melding van een slecht vertrek en moeizaam verloop. De lossingsverantwoordelijken, convoyeurs, IWB en Zimoa zijn alles nog eens langsgelopen rondom de lossing. Hierbij hun bevindingen.
Volgens IWB waren de weersomstandigheden, waarbij extra gelet is op de bewolking, goed genoeg om te kunnen lossen. Om kwart voor 8 is er door de convoyeur nog een foto van de losplaats gedeeld met de lossingsverantwoordelijke, die dat beeld bevestigd (zie foto). Ook ter plaatse vond men een lossing verantwoord. Eerst was de bedoeling om 8:30 te lossen, echter ook Afdeling 9 wilde lossen in Weert en in onderling overleg werd besloten dat 11 om 8:15 zou lossen en 9 om 8:45. 
Toen na de lossing bleek dat de duiven niet goed vertrokken is door Afdeling 9 besloten om te wachten. Zij losten om 11:30 en kenden na een matig vertrek toch nog een redelijke vlucht. 
Terugkijkend concludeert Zimoa dat de bewolking in de omgeving van de losplaats meer is toegenomen dan eerst de verwachting was. Daarnaast was er een storing in het aardmagnetisch veld, die misschien de oriëntatie van de duiven heeft beinvloed. 
Ondanks dat zowel Zimoa, IWB, convoyeurs als de lossingsverantwoordelijke allemaal dachten dat er gelost kon worden, bleek dat in de praktijk toch tegen te vallen. Wij betreuren het slechte verloop van de vlucht en hopen dat veel duiven alsnog thuis zijn gekomen.
 
 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.