Uitkomsten Bijzondere Algemene Ledenvergadering 4 februari 2023

In Heerenveen vond deze zaterdag de Bijzondere Algemene Ledenvergadering plaats, veel verenigingen waren zonder kennisgeving afwezig.
Wel waren er voldoende kiesmannen om besluitvorming mogelijk te maken. Later volgt een uitgebreider verslag, in dit bericht de uitkomsten in het kort. 
 
Na de opening door de voorzitter, werd door de kiesmannen van PV de Blauwe Doffer (Damwoude) en de Orion (Leeuwarden) de door hen ingediende motie toegelicht. Na deze toelichting en reactie van het afdelingsbestuur werd besloten om deze motie in stemming te brengen.
 
Resultaat: 23 voor, 28 tegen: motie verworpen.
 
Daarna werd de vergadering vervolgd met de voorgestelde agenda.
Bestuur Afdeling bracht na toelichting van de voorstellen, als eerste stemvoorstel 3 in stemming, aangezien meerdere kiesmannen inbrachten dat ze de indeling voor de Nationale Kampioenschappen wel wilden vaststellen, maar niet voor het afdelingsspel.
Een aangepast bestuursvoorstel werd in stemming gebracht. Voorstel luidde: De voorgestelde indeling gebruiken voor de Nationale Kampioenschappen, maar niet voor de Afdelingskampioenschappen.
 
Resultaat: 44 voor, 6 tegen: voorstel aangenomen.
 
Na deze uitkomst werd het bestuursvoorstel over de indeling (optie 4, zie kaartje), aangenomen bij meerderheid en vastgesteld. Deze indeling wordt alleen gebruikt voor het berekenen van de Nationale Kampioenschappen.
Voor het afdelingsspel in 2023 blijft de indeling eerst ongewijzigd. De kampioenschappen worden -zoals ieder jaar- vastgesteld in de voorjaarsvergadering. 
 
In de voorjaarsvergadering wordt ook besproken hoe er de komende tijd aan een nieuwe indeling voor de Afdelingskampioenschappen wordt gewerkt. 
Daarbij worden de verenigingen nadrukkelijk opgeroepen om voorstellen en ideeën daarvoor in te dienen via secretaris@friesland96.nl 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.