Zoals bekend wordt door het NPO voor het vliegseizoen 2021 weer een aantal nationale- en sectorale vluchten georganiseerd. Dat zijn voor de:

  • Midfondvluchten; Reims en Châlons en Champagne
  • De Eendaagse Fondvluchten; Lorris en Issoudun
  • Jongeduiven; Reims en Châlons en Champagne
  • Marathon; Limoges, St. Vincent, Perigueux, Cahor, Dax, Bergerac  

Om mee te doen aan deze vluchten dienen de aangeboden duiven ingekorfd te worden bij Nationale Inkorf Centra: De NIC’s.
Als uw vereniging in aanmerking wil komen voor een NIC status moet ze alle vluchten van minimaal één (1) discipline ( Midfond, Dagfond, Jonge duiven of Marathon beschikbaar zijn.

Uitvraag:

  1. De verenigingen die zich willen aanmelden als NIC dienen het aanvraagformulier NIC 2021 Afdeling Friesland96 in te vullen en aan te kruisen voor welke discipline(s) (per blok aankruisen) ze in aanmerking wil komen.

     Het aanvraagformulier, dat u kunt vinden onder Downloads, ingevuld uiterlijk 25 april 2021 te mailen naar: jezwart65@gmail.com

Wanneer een vereniging niet in aanmerking wil/kan komen, omdat niet aan een van de onderstaande voorwaarden kan worden voldaan, graag hiervan ook even bericht doen.

De verenigingen moeten rekening houden met de volgende voorwaarden.

De belangrijkste op een rij:

  • Op de nationale/sectorale wedvluchten is het niet toegestaan in het nationale/sectorale inkorfcentrum in te korven en dan in de eigen vereniging af te slaan.
  • Om als nationaal/sectoraal inkorfcentrum te kunnen fungeren heeft men minimaal 7 inkorvende leden
  • Verenigingen die een inkorfcentrum hebben gekregen, en door de omstandigheden genoodzaakt, besluiten om niet in te korven dienen zich voor de avond van inkorving af te melden bij de NPO.

Wellicht ten overvloede.
Ook bij inkorving bij een NIC moeten alle Covid-19 protocollen in acht worden genomen. Dit houdt in dat ook een oproeplijst met inkorftijden en klok afslaan moet worden gemaakt.

De liefhebbers die niet in de eigen vereniging inkorven moeten zich melden bij het NIC en een opgave doen van het aantal duiven wat ze willen inkorven.
Het Nationaal Inkorfcentrum geeft het aantal manden door.         

Namens het bestuur,

Het secretariaat afdeling Friesland ‘96

 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.