Vandaag zijn voor het eerst sinds lange tijd weer konvooien met duiven gelost, door de Afdelingen 9 en 10. Sinds de dag dat het Corona-virus ons land in de greep houdt was dat niet meer gebeurd, dus heel mooi dat het nu weer zo ver was!
In onze afdeling beginnen we komend weekend met de africhtingsvluchten vanaf Heino en Duiven. En we kunnen na een week voorbereiding constateren dat de meeste verenigingen er nu ook meer dan klaar voor zijn. Het enthousiasme om weer met de duiven te kunnen vliegen, ook al is het wat anders dan anders, werkt aanstekelijk. Ook voor onze duiven is het volgende week dus zover!
 
In de beschrijvingen en aangeleverde bestanden van onze verenigingen is veel moois te zien en te lezen, we waarderen als bestuur hoe mensen zich toegelegd hebben op een goede uitwerking. Complimenten. We hebben er naast ons reguliere werk een hele kluif aan gehad.
We hebben er als bestuur bewust voor gekozen om niet in 1 week alles te forceren. Want we vinden het belangrijk dat verenigingen ook echt zelf snappen hoe ze uitvoering moeten geven aan de nieuwe spelregels. Immers, als er een handhaver van de gemeente voor uw verenigingsgebouw staat tijdens het inkorven, zijn jullie degenen die dat moeten kunnen uitleggen. Jullie zijn ook degenen die de boete van 400 euro incasseren als het niet in orde is. Wat voor een stress dit kan geven ervoeren de liefhebbers in Enschede en afdeling 9 afgelopen week.
Mocht dat in uw vereniging gebeuren, dan is het belangrijk dat u de FAQ in de bijlage goed doorleest en contact opneemt met onze contactpersonen in de Afdeling (Theo Boelens en ondergetekende).
 
 
Voor alle verenigingen geldt dat ze inmiddels ingepland zijn voor controle of deze al doorstaan hebben. Komend weekend zullen we als afdelingsbestuur opnieuw controles uitvoeren tijdens het inkorven bij een deel van de verenigingen.
 
Voor komende week geldt verder:
 Op woensdag 20 mei om 17:00u moet het verwachte aantal manden zijn ingediend via het formulier op de website:
Daarna maken we de ophaalroutes bekend die we op vrijdag 22 mei zullen gebruiken voor het inkorven. 
 
Wiebren van Stralen (voorzitter)
 
 
 
 

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.