Veranderingen gaan niet altijd zo makkelijk of snel als je vooraf hoopt. Dat merken we als afdelingsbestuur ook met het uitvoeren van de besluiten op onze laatste twee Ledenvergaderingen. Vanavond korven we in voor de eerste dagfondvlucht Sourdun. De vliegomstandigheden lijken opnieuw erg gunstig, we mogen dit seizoen sowieso al niet klagen wat dat betreft. Dat zien we ook aan de aantallen duiven, de aantallen zijn tot nu toe elke week nog hoger dan vorig jaar. 
Het zal ook de eerste vlucht zijn waarbij we de duiven automatisch kunnen lossen. De eerste container is door De Haan in Berlikum nu voorzien van gasveren zodat alle deuren tegelijk opengaan. In het filmpje hieronder kun je zien hoe dat werkt:
 
 
 
Daarnaast huren we een container van Afdeling 9 en lenen we er eentje van Afdeling 10. Dat betekent dat deze ophaalroute ander materieel bij de verenigingen komt, zo wordt de verandering naar automatisch lossen dus ook voor jullie als leden zichtbaar. Ook volgende week op Arlon zetten we deze wagens in. Daarna is de verwachting dat we minder wagens nodig zullen hebben doordat we meer vluchten per weekend en de start van de marathon krijgen. Begin juli verwachten we een tweede omgebouwde container tot onze beschikking te hebben.
 
Wagen afdeling 9
Wagen afdeling 9
 
Tot slot heeft ook de vertrouwenspersoon in opdracht van het dagelijks bestuur onderzoek gedaan naar een aantal incidenten die verband houden met de aanpassingen rond vervoer en lossingen. Het verslag met aanbevelingen hiervan is inmiddels in bestuur behandeld en we zullen daar op korte termijn mee aan de slag gaan. Daarover berichten we binnenkort.
 
Het bestuur

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.