Toelichting aanpassingen programma na besluit ALV 


Zoals bekend heeft de ALV van 8 maart aangenomen dat het vliegprogramma aangepast moet worden, in lijn met het voorstel van de Duivensport Heerenveen e.o. Per vlucht hebben we de voorgestelde aanpassingen besproken en voorgelegd aan de NPO. Daarvan is bovenstaand vliegprogramma het resultaat. De belangrijkste verschillen zijn geel gearceerd:

  • We hebben in het programma de meer westelijk gelegen stations Bergeijk, Duffel, Bierges, Momignies en Mettet opgenomen.
  • De voorgestelde losplaatsen Niergnies, Laon, Quievrain en Morlincourt zijn niet overgenomen, omdat deze losplaatsen niet door ons gebruikt kunnen of mogen worden.

              o  Voor Niergnies en Morlincourt geldt dat deze stations in een aantal weekenden ook gebruikt worden door afdeling 1,2,5,6 of 7. Aangezien zij westelijker gelegen zijn en wij met deze losplaatsen voor kruislossingen zouden kunnen zorgen krijgen we daarvoor geen vergunning.
              o  Laon is niet meer als losplaats beschikbaar en Quievrain heeft niet voldoende afstand voor een midfondvlucht. 
              o  De GP-vluchten hebben we op dezelfde losplaatsen gehouden als eerder overeengekomen met afdelingen 9 en 10.

We hebben als bestuur veel tijd gestoken in afstemming met de NPO en andere afdelingen over mogelijke andere losplaatsen en met afdeling 10 over de invloed op de gezamenlijke vluchten. Dit is het beste resultaat wat daarbij mogelijk was. 
Op dit moment zijn we nog in afwachting van de KBDB om te bevestigen of we toestemming krijgen om te lossen in Momignies en of daarvoor een correspondent beschikbaar is. 
Mocht dat niet lukken dan proberen we zo dicht mogelijk in de buurt een losplaats te vinden die we kunnen bereiken met het inkorven op vrijdagavond, met voldoende afstand voor het zuiden van onze afdeling. 
Tot slot zijn er twee marathonvluchten aangepast:
-Ruffec is de losplaats geworden voor Limoges
-Perigueux in plaats van Ruffec voor de enige ochtendlossing op het programma.

Dit weekend wordt ook programma ook geplaatst bij de downloads. We wensen iedereen een goed paasweekend en een goede voorbereiding op de eerste vluchten toe. 

Het bestuur

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.