VOGELGRIEP MINNERTSGA

Op dinsdag 26 juli 2022  is er vogelgriep geconstateerd, nu op een pluimveebedrijf in Minnertsga. Dit betekent helaas dat wederom een aantal liefhebbers in onze afdeling geconfronteerd wordt met de gevolgen. Alle liefhebbers die in de 10-km zone vallen mogen géén duiven inkorven op wedvluchten, trainingsvluchten,  ZIE KAARTJE 10km zone .

Dit betekent in ieder geval dat de verenigingen in Minnertsga, Franeker te maken hebben met de beperkingen. In deze verenigingen mag niet worden ingekorfd. Daarnaast geldt deze beperking óók voor liefhebbers uit dit gebied die inkorven bij verenigingen buiten de 10km zone.

Wij begrijpen dat dit zeer vervelend is voor de betrokken liefhebbers, voor wie het seizoen met de jonge duiven nu voorbij is.

Wij vragen als bestuur aan deze verenigingen om ons een overzicht te sturen van de liefhebbers die in het aangewezen gebied vallen en niet mogen deelnemen aan de vluchten. Dit kan per mail naar secretaris@friesland96.nl 

Liefhebbers van Franeker/Minnertsga die niet in het gebied wonen mogen dan bij een andere vereniging buiten het gebied inkorven. We vragen deze verenigingen om hun medewerking.

De maatregelen gelden totdat het Ministerie van LNV de beperkingen opheft. De status van de uitbraken is te volgen op de site van de NPO: https://www.duivensportbond.nl/nieuws/vogelgriepuitbraken 

Overzicht 10km zone rondom Minnertsga

 

Bestuur Friesland96

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.