Evaluatie vliegprogramma 2019.

Vooraankondiging werkgroep evaluatie Nationaal vliegprogramma 2019.

Beste leden van de afdelingen 10 en 11,

Enige tijd geleden bent u al bijgepraat over het vliegprogramma 2019. Dit vliegprogramma 2019 is al weer bijna historie. Nog een paar vluchten en het vliegseizoen 2019 zit er alweer op. Er waren negatieve geluiden: Veel te veel vluchten, veel te veel keuzes, wat een werk binnen de verenigingen. Zomaar een paar kritische opmerkingen die aan menig clubtafel werden geventileerd.

Maar ook positieve meningen! Mooi programma voor de snelle mannen. Mooie serie jonge duivenvluchten. Men kan mooi specialiseren. Kan gericht plannen en keuzes maken voor het seizoen en rustig op vakantie met gezin. Een mooie natouropzet. Op tijd klaar. Zo heeft ieder zijn ervaringen.

Een enquête? Nee, een vragenlijst op 25 september 2019.
Het nationaal vliegprogramma 2019 is destijds gepresenteerd als een pilot. We bekijken hoe de nieuwe opzet bevalt, inventariseren de opmerkingen tijdens en na het vliegseizoen en dragen verbeteringen aan. Maar misschien moeten we helemaal niet verbeteren, maar het weer gewoon bij het oude laten. Zoiets, dit zijn de kenmerken van een pilot. Nou, de ervaringen hebben we dit jaar opgedaan.

Belangrijk om te weten is dat niet de afdelingen het nationaal vliegprogramma samenstelt. Dat doet u, als lid van de secties! We benadrukken daarom ook om uw mening en inzichten kenbaar voor het nationaal vliegprogramma 2020 te maken op de sectievergaderingen op 5 oktober 2019.

De afdelingsbesturen (kiesmannen) van de afdelingen 10 en 11 willen op de ledenraad NPO op 23 november 2019 goed beslagen ten ijs komen. En, als vertegenwoordigers van de afdelingen, de juiste mening namens de leden in brengen. Daarom willen ze graag van alle leden weten wat de ervaringen zijn met het nationaal programma 2019. Hiervoor is een werkgroep evaluatie Nationaal vliegprogramma 2019 in het leven geroepen met vertegenwoordigers namens beide afdelingen. De werkgroep heeft de opdracht te onderzoeken hoe het vliegprogramma 2019 onder de leden in afdeling 10 en 11 is bevallen en aanbevelingen te geven. De kiesmannen nemen deze bevindingen mee naar de ledenraad NPO op 23 november 2019.


De werkgroep is recent bijeengeweest. Besloten is een consultatieronde te organiseren via alle verenigingen. De verenigingen op te roepen te inventariseren wat de ervaringen en meningen binnen de eigen vereniging zijn. Dit wil de werkgroep doen door gerichte vragen te stellen. Geen uitgebreide enquête van 60 pagina’s, het moet natuurlijk niet ontaarden in onnodig werk. De vragenlijst is op dit moment in ontwikkeling, met de bedoeling deze 25 september 2019 te versturen naar alle verenigingssecretarissen.

Weer werk waar niets mee wordt gedaan? Nee, werkgroep presenteert op ALV’s!
De werkgroep hoopt, nee verwacht dat de verengingen de vragenlijst serieus en zorgvuldig invullen. En uiterlijk 13 oktober 2019 ingevuld terugsturen. De werkgroep werkt de gegevens uit en presenteert uw bevindingen op de ALV’s:
- 25 oktober 2019: ALV, afdeling 10.
- 15 november 2019: ALV, afdeling 11.

Laten we er werk van maken! Leren uit het verleden voor de toekomst en een heel mooi programma 2020.

De werkgroep evaluatie Nationaal vliegprogramma 2019 dankt u alvast voor het werk.

 

  

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.