Ruim 20.000 duiven zijn er via de site aangemeld door de verenigingen. Deze online opgave van het aantal manden hebben we dit jaar geïntroduceerd zodat we de ritten beter kunnen plannen, een wens van onze vervoerder en vervoerscommissie. Ook kunnen de verenigingen nu aan de hand van het opgegeven aantal duiven voor hun leden een rooster maken voor het op afspraak brengen van hun duiven, zoals voorgeschreven in het corona protocol.
Nu we door de corona-crisis veel meer digitaal doen hebben we afgelopen week kunnen zien dat de meeste verenigingen dat heel goed kunnen organiseren, net als met alle plannen om volgens protocol in te korven.  Wij zijn als bestuur heel erg tevreden hoe dat opgepakt is!

Door al die gezamenlijke inzet korven we morgenavond voor het eerst in dit jaar. Dat wordt een weerzien met je sportvrienden, maar toch ook heel anders dan normaal. Zo zijn al onze clubgebouwen dicht en voor het inkorven zijn er niet meer dan 3 mensen binnen die op minstens 1,5 meter van elkaar werken. Liefhebbers komen op afroep de duiven brengen en wachten buiten tot ze hun lege mand en klok weer mee kunnen nemen. Even blijven hangen voor een praatje is er helaas niet bij en we maken geen uitslagen en vervliegen ook geen punten of prijzen. Natuurlijk missen we met z’n allen juist die sociale kant van onze hobby daarmee wel extra. Maar misschien kunnen we ook daarvan iets meer digitaal of telefonisch doen. Laten we elkaar opzoeken op de sociale media om het fijne gevoel te delen dat onze duiven weer onderweg zijn. Dat is sowieso een stuk nuttiger dan je druk maken over wat niet mag en daar een klaagzang over op Facebook plaatsen.

Ga goed voorbereid inkorven
Corona-verschijnselen zoals koorts, hoesten of andere klachten? Blijf dan thuis en ook je duiven kunnen niet mee. Hetzelfde geldt als een van je huisgenoten deze klachten heeft. Thuis handen wassen en naar het toilet hoort bij een goede voorbereiding.

Alle verenigingen hebben de leden op tijd ingedeeld om in te korven, hou je aan die tijden en ga na inkorven ook weer naar huis. Probeer als vereniging klaar te zijn met inkorven als de vrachtauto komt. We rijden met twee combinaties naar Heino en ook met twee combinaties naar Duiven. De ophaalroute vind je hier: Document1. Het protocol voor (over)laden hier Document 2.

Na het inkorven duiven laden
Voor het laden van de auto geldt dat dit door 4 mensen -buiten- gedaan kan worden.  Telkens 2 mensen die met een mand naar de auto gaan. Als er met een platform gewerkt wordt staan daar 2 mensen op die manden in de auto laden. De andere twee zetten de mand op het platform, waarna de anderen dit overnemen. Dit mag, zolang de 1,5 meter aangehouden wordt, wat ook de afstand is als twee mensen zo’n mand vasthouden.
LET OP:

-       Invullen vervoerkaart door de vereniging en deze meegeven aan de vervoerder

-       Iedere vereniging moet de verzamelstaat insturen na de vlucht! Verzamelstaat 2020

Na de vlucht klokken uitlezen
Ook hiervoor zijn de spelregels opgenomen in het protocol. Wij houden tot 1 september sowieso geen competitie. Compuclub heeft het programma aangepast zodat er geen punten en standen worden berekend. We hebben alleen een aankomstlijst, waarop we kunnen zien hoe de duiven zijn afgekomen. Als wij als bestuur merken dat er mensen zijn die prijzen vervliegen of competitie proberen te houden, dan zijn we genoodzaakt daar op in te grijpen. In het uiterste geval betekent dit dat er volgende week geen duiven gehaald worden in de betreffende verenigingen. Spreek elkaar aan op de afspraken zodat dit niet nodig is

Wat doen we de komende weken
Omdat we nog niet heel ver vooruit kunnen kijken hebben we ons voorlopige programma op de site gezet. We gaan nog niet zover dat we voor de rest van het seizoen ook al een overzicht hebben gemaakt. Dan kunnen we snel schakelen als bijv. België en Frankrijk opengaan. Weten we zeker dat dat nog een tijd gaat duren dan volgen we de lijn die nu ook Afdeling 9 en 10 gepland hebben, langs de grens van België in Duitsland naar het Zuidzuidoosten.

Datum inkorven

Datum lossing

Losplaats

Vluchttype

22-5

23-5

Heino (Noord) en Duiven (Zuid)

T21

29-5

30-5

Gennep

T22

5-6

6-6

Venlo

T23

12-6

13-6

Weert*

T24

19-6

20-6

Gronsveld*

T25

*mocht het noodzakelijk zijn vanwege beoogde lossingen van meer zuidelijke afdelingen, of als de verwachting is dat we binnen afzienbare tijd ook verdere vluchten kunnen organiseren, dan overwegen we om van Weert en Gronsveld naar een losplaats met een mi fond-afstand te gaan.

Tot slot nog een nieuwsbericht van de Covid-19 werkgroep: https://www.duivensportbond.nl/nieuws-van-de-covid-19-werkgroep

We wensen iedereen heel veel plezier dit eerste weekend dat onze duiven weer vliegen!
Het bestuur

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.