Vorige week is versie 3.0 van het corona-protocol vrijgegeven door de NPO. De covid-19 werkgroep heeft de verruimingen van de overheid verwerkt in aangepaste richtlijnen. De grootste verschillen met het vorige protocol (2.0) zijn:
- Meer inkorftafels mogelijk als daarvoor ruimte is in het gebouw. Wel moet de 1.5 m gewaarborgd zijn en gelden de voorschriften voor inkorven nog steeds: Protocol versie 3.0
- Mogelijkheid om de kantine open te stellen. Ook hier geldt, 1.5 m is de norm en dat bepaalt hoeveel mensen er tegelijk in de kantine kunnen zijn, volg de richtlijnen van Koninklijke Horeca Nederland
 
Uiteraard kan een vereniging er ook voor kiezen om alleen meer inkorftafels te gebruiken en de kantine gesloten te houden, of andersom. Aanpassingen ten opzichte van de vorige versie vallen voor onder versie 3.0.

We hebben als afdeling vorige week de verenigingen gevraagd zich te melden als zij met versie 3.0 aan de slag wilden. Hiervoor hebben een 10-tal verenigingen zich gemeld. Dat betekent volgens ons bestuur dat de andere verenigingen dus nog werken volgens de oude versie 1.0 of 2.0. Dat betekent 1 inkorftafel, maximaal 3 mensen binnen en het gebouw (en kantine) gesloten.
Nu bereiken ons signalen dat er ook verenigingen zijn die denken dat de verruiming van 3.0. ook automatisch voor hen geldt zonder dat te melden. Dat is niet het geval. 
We kunnen als afdelingsbestuur verruimingen alleen toelaten als er ook volgens de nieuwe regels wordt gewerkt. Vooral voor het gebruik van de kantine vinden we het als bestuur erg belangrijk dat verenigingen zich realiseren welke risico’s er zijn voor de leden als het niet naar behoren uitgevoerd kan worden. 

Daarom scherpen we de procedure aan vanaf vandaag (inkorven Limoges). Dinsdagavond hebben we als afdeling de eerste NICs gecontroleerd op naleving en vanaf donderdag controleren we via een steekproef ook andere verenigingen. We gaan ervan uit dat iedere vereniging de actuele versie van het protocol en de instructies (incl. Plattegrond) in het gebouw beschikbaar heeft en op verzoek kan tonen. Verenigingen die niet volgens de regels werken krijgen een officiële waarschuwing. Welke verenigingen dit zijn zullen we ook op de site vermelden. Wanneer er daarna geen verbetering is schrappen we deze vereniging uit de ophaalroute totdat het weer in orde is.

Graag willen we voor vrijdagavond 18:00 per mail aan secretaris@friesland96.nl een reactie ontvangen op de volgende vragen:

Verenigingsnummer: 
Werkt volgens versie:   2.0 / 3.0 *(doorhalen wat niet van toepassing is)
Aantal inkorftafels: 
Max. aantal mensen in kantine:

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief

Ontvang de eerstvolgende events, de uitslagen, uitgelichte forum berichten en nieuws.